Suikeranalyse
Onze voeding, zowel gezonde als ongezonde voeding, bevatten koolhydraten ofwel suiker.
Koolhydraten zijn onze energieleverancier. Wanneer we echter teveel koolhydraten of teveel bewerkte koolhydraten eten, worden deze opgeslagen onder de vorm van vet.
Een suikeranalyse kan je inzicht geven over hoe je lichaam bepaalde voedingsmiddelen verwerkt.
Welke voeding geeft bij jou hoge suikerwaarden en welke voeding niet.
Hoe gaat de suikeranalyse te werk?
Je draagt gedurende 2 weken een glucosesensor, deze wordt bevestigd op je bovenarm. Via je
smartphone kan je telkens je suikerwaarden meten voor elke maaltijd, voor je gaat sporten en ook
voor en na het slapen.
Na de eerste week kom je op consultatie en overlopen we je resultaten. Zo kunnen we je gemiddelde
glycemiewaarde zien, het aantal minuten dat je in de risicozone zit (kan zowel te hoge als te lage
suikerwaarden zijn) en het verschil tussen je laagste en hoogste waarden. Tijdens dit consult krijg je
adviezen mee naar huis om zowel je te hoge als te lage suikerwaarden te gaan vermijden.
Deze adviezen pas je dan toe tijdens de tweede week van je suikeranalyse. Na deze week volgt er
opnieuw een consult zodat we kunnen nagaan of de adviezen hebben gewerkt. Wat kan je
verwachten? Een betere gemiddelde glycemiewaarden en minder pieken en dalen in je
suikerwaarden.
Betere glycemiewaarden geeft je volgende voordelen:
- betere vetverbranding en minder vetopslag
- meer energie
- minder energiedipjes overdag
- efficiënter sporten
Suikeranalyse is geschikt voor
-
voor mensen die gewicht willen verliezen
-
voor iedereen die een beter inzicht wil krijgen in zijn/haar lichaam
-
voor sporters
Kostprijs: 350 euro, wat zit hierin begrepen?
-
3 consultaties van een half uur
-
de glucosesensor en de app om je glycemie te meten